Primul magazin ATAC Hiper Discount by Auchan din București s-a deschis la 100 de metri de complexul rezidențial
- Zona de nord-vest a Capitalei își continuă expansiunea și devine una dintre cele mai căutate din oraș, atât de către bucureștenii care vor un apartament, cât și de către retaileri.
- Reconfigurarea zonei prevede proiecte revoluționare de transport și opțiuni multiple de petrecere a timpului liber pentru rezidenți.
- Dezvoltatorul Atria Urban Resort pregătește Faza a IV-a a complexului și va demara un nou proiect imobiliar în aceeași zonă, în 2027.
București, 10.04.2025. Rezidenții Atria Urban Resort, complex imobiliar dezvoltat în zona de nord-vest a Capitalei, în sectorul 1, de către EVERGENT Investments, în parteneriat cu Cityring Property, au la dispoziție, începând din 10 aprilie, un nou complex comercial pentru a-și face cumpărăturile curente, respectiv, ATAC Hiper Discount by Auchan. Situat la doar 100 de metri distanță de intrarea în resortul Atria, magazinul ATAC vine cu un concept nou de retail cu prețuri mici și este prima unitate de acest fel deschisă de retailerul francez în București, alegerea acestei zone fiind un argument în plus pentru dezvotarea rapidă din regiunea de nord-vest a Bucureștiului și investiții menite să susțină expansiunea rezidențială și să îmbunătățească accesul la servicii esențiale.
ATAC Hiper Discount by Auchan este formatul cu cele mai mici prețuri ale retailerului francez. Astfel, acest nou concept de retail oferă locuitorilor din zonă acces la o gamă variată de produse la prețuri permanent mici și o politică de preț tip “cascadă” (cu cât cumperi mai mult, cu atât prețurile/bucată scad mai mult – n.n.), consolidând astfel infrastructura comercială necesară pentru o comunitate în continuă creștere. Auchan mai este prezent cu acest concept de magazine cu prețuri mici și în alte orașe din România, dar în București, primul complex deschis este în vecinătatea Atria Urban Resort.
„Suntem extrem de bucuroși că Auchan a ales zona de nord-vest a orașului pentru a deschide primul magazin ATAC Hiper Discount din București, o dovadă în plus că acest perimetru nu numai că a ajuns la un nivel de dezvoltare care atrage tot mai multe investiții, dar și că are în continuare un potențial extrem de mare de dezvoltare și de investiții valoroase pe viitor. Nord-vestul Bucureștiului este, poate, cel mai subestimat colț al orașului, dar după cum vedem deja de la o zi la alta, nu pentru mult timp. Noi, Atria Urban Resort, am fost pionierii zonei. Am ales să dezvoltăm aici un ansamblu rezidențial cu adevărat diferit, transformând o zonă industrială abandonată într-un cartier modern, verde și bine conectat. Atria Urban Resort este rezultatul unei viziuni pe termen lung: regenerare urbană durabilă, calitate a vieții și investiții cu potențial real de creștere. Atria Urban Resort, situat în vecinătatea malul lacului Străulești, și noii piloni ai zonei – precum supermarketul ATAC sau Mall Colosseum cu cinematograful său recent inaugurat – contribuie la redefinirea acestei zone, transformând-o într-un magnet pentru investitori”, a declarat Liria Themo, director de marketing al complexului Atria Urban Resort.
Scoțând la lumină, prin regenerare urbană, terenuri pe care erau amplasate platforme industriale lăsate în paragină după ’89, cartierul de la limita Sectorului 1 devine una dintre cele mai efervescente zone ale Bucureștiului. De altfel, întreaga zonă de nord-vest a Capitalei, care face parte din sectorul 1, are un potențial imobiliar imens și a avut parte, în ultimii ani, de o dezvoltare susținută, atât pe segmentul rezidențial, cât și pe cel comercial. Popularea zonei cu rezidenți în cartierele nou construite (numai în Atria numărul rezidenților a ajuns aproape de 1.800 de persoane) a creat nevoia de infrastructură de transport, centre comerciale și locuri de petrecere a timpului liber, iar investițiile în acest sens sunt din ce în ce mai multe și mai variate.
Proiecte de transport revoluționare și opțiuni multiple de petrecere a timpului liber
În ceea ce privește transportul, extinderea, în urmă cu câțiva ani, a rețelei de metrou până în Străulești și construcția Terminalului Multimodal au creat bazele dezvoltării infrastructurii viitoare. Proiecte precum trenul metropolitan care va trece prin Chitila și Străulești și care va ajunge în centru în 10-15 minute, reconfigurarea și modernizarea intersecției Şos. Chitilei cu B-dul Bucureştii Noi, refacerea Podului Constanța, reorganizarea și extinderea rețelei feroviare, care va face legătura între Capitală și localitățile limitrofe, și ele aflate în plină expansiune, toate acestea vor facilita accesul locuitorilor din zonă și vor atrage, totodată, mai multe investiții, care vor ridica valoarea cartierelor construite aici.
De asemenea, proiectul de revizuire a Planului Urbanistic General al Municipiului București, realizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, prevede realizarea unei ”Eurogări” pentru trenuri de mare viteză, care urmează să fie construită în zona Triaj-Chitila, acesta devenind cel de-al doilea punct feroviar internațional de intrare și ieșire din București, alături de Gara de Nord. În aceste condiții, arhitectura zonei se va schimba radical, iar perimetrul va deveni ”orașul Gării”, cu toate facilitățile de transport ce decurg de aici.
Pe lângă reorganizarea infrastructurii, a transportului în comun și a spațiilor verzi generoase, zona are nenumărate avantaje: oferta imobiliară în plină dezvoltare, acces facil către puncte de interes din oraș, piețe cu produse locale (acces mai ușor pentru grădinarii din jurul Bucureștiului), parcuri, piscine, terenuri de sport, numeroase opțiuni de retail (de la supermarketuri, la magazine de construcții și amenajări interioare sau mall cu toate dotările unui astfel de complex comercial, inclusiv cinematograf).
„Este evident faptul că zona va cunoaște o expansiune similară cu cea din Băneasa și Pipera, în anii anteriori, cu Şoseaua Chitila care va fi un nou DN1. Dezvoltările rezidențiale importante și centrele comerciale tot mai diversificate fac ca zona de nord-vest a Bucureștiului să devină una dintre cele mai căutate din Capitală, atât de către dezvoltatorii imobiliari, cât și de bucureștenii care vor un apartament într-un cartier liniștit, cu multă verdeață, în zona lacurilor, dar și cu toate facilitățile orașului. De exemplu, cei care se mută în complexul Atria Urban Resort au la dispoziție apartamente cu grădină și alei pline de vegetație, toate acestea chiar în sectorul 1 al Bucureștiului. Astfel, nu doar că se bucură de un stil de viață echilibrat într-un complex aerisit și cu toate beneficiile orașului, dar se asigură și că fac o investiție foarte bună pentru viitor, cu o valoare care va crește exponențial în anii care vin, la un preț corect, pe o piață imobiliară aflată într-o expansiune continuă”, a mai spus Liria Themo.
Dezvoltatorul Atria Urban Resort pregătește Faza a IV-a a complexului și un nou proiect imobiliar în aceeași zonă
Structurat în patru faze de dezvoltare, complexul Atria Urban Resort a recepționat, în toamna anului trecut, cea de-a treia Fază a proiectului, iar Faza a IV-a, cu 450 de apartamente, este în plin proces de avizare. Comunitatea Atria se apropie în prezent de 1.800 de persoane, particularitatea complexului fiind aceea că marea majoritate a celor 740 de apartamente ocupate deja sunt locuite de proprietarii acestora, ceea ce reprezintă un atu de o valoare inestimabilă pentru o dezvoltarea unei comunități stabile și implicate. O mare parte a Fazei a III-a a fost ocupată la scurt timp după finalizare, ceea ce demonstrează încrederea pe care bucureștenii o au într-un dezvoltator care își respectă promisiunile și oferă maxim de calitate la prețuri corecte.
Atria Urban Resort a fost construit cu un principiu al alocării de 25% construcții și 75% spații libere și pentru divertisment. Deși planul inițial includea plantarea unui copac pentru fiecare apartament din complex, în Faza a III-a au fost răsădiți aproape 400 de arbori viguroși, de 5-6 metri înălțime, cu multiple transplantări, pentru a avea șanse de prindere mari. Dezvoltatorul a luat decizia de a nu construi parcări subterane tocmai pentru a permite copacilor să se înrădăcineze bine, ca să se dezvolte și să atingă maxime de înălțime, contribuind astfel la menținerea umezelii în sol și a unor temperaturi mai scăzute în timpul verilor toride.
După finalizarea Atria, Cityring Property ia în calcul să demareze un nou proiect imobiliar în aceeași zonă, pe un teren de 6,5 hectare, pe malul Lacului Străulești, proiect cu care dezvoltatorul este, în prezent, în etapa de studiu de fezabilitate. Diferența dintre cele două proiecte va consta în faptul că noul complex ia în considerare un mix de clădiri destinate atât vânzării, cât și închirierii. Demararea proiectului este estimată pentru anul 2027.
Despre Atria Urban Resort:
Atria Urban Resort este un proiect imobiliar dezvoltat pe Șoseaua Chitilei, în vecinătatea Lacului Străulești, de către EVERGENT Investments, în parteneriat cu Cityring Property, deținut de antreprenorii Liviu și Eugen Lepădatu. Proiectul – care se întinde pe 9 hectare și a dedicat doar 25% din teren construcțiilor pentru locuit, restul de 75% constând în spații libere și elemente peisagistice complexe –, a fost conceput în patru faze de construcție, cu 1.365 de apartamente în total și o valoare totală de 140 milioane de euro. Prima fază a proiectul imobiliar de amploare, dezvoltat în sectorul 1 al Capitalei, a fost finalizată și vândută integral la începutul anului 2020. Faza a II-a, cu 398 de apartamente și o zonă cu spații comerciale, are o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro. Construcția Fazei a III-a, cu 350 de apartamente, a început în 2022 și a fost finalizată anul trecut. În prezent, Atria este în etapa de avizare a Fazei IV, ultima din proiectul imobiliar, constând în execuția a peste 450 de apartamente. În primele faze, locuite deja, există și o comunitate numeroasă de persoane, familii tinere, mulți cu copii, dar și bunici uneori. – #comunitateaAtria.