Raiffeisen Bank și Universitatea Babeș—Bolyai anunță câștigătorii celei de-a doua ediții a programului Think Tank Lab

București, 14 aprilie 2025 | Raiffeisen Bank și Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș—Bolyai (UBB) anunță încheierea celei de-a doua ediții a programului de mentorat Think Tank Lab, un proiect dedicat studenților UBB pasionați de tehnologie și de inovație.

Studenții au beneficiat de un program de training și mentorat susținut de experți în tehnologie din partea băncii, Think Tank Lab oferindu-le tinerilor posibilitatea de a dezvolta soluții creative și inovatoare pentru industria bancară.

După prezentarea tuturor proiectelor, au fost desemnate câștigătoare trei dintre echipele înscrise în program. Juriul a fost alcătuit din reprezentați ai băncii (Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT; Carmen Petrean, Director Zona Retail Cluj, și Andrei Pavel, Director IT Delivery) și ai Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș—Bolyai (lect. dr Bogdan Mursa și conf. univ. dr Dan Mircea Suciu, prodecan al Facultății de Matematică și Informatică).

Pe locul 1 s-a clasat echipa Pay2Play cu un proiect dedicat dezvoltării unei aplicații pentru gestionarea cheltuielilor și consiliere financiară prin utilizarea AI. Echipa câștigătoare, compusă din Ioana Petre, Cosmin Neanu, Ilie Gabriel Moldovan și Mirela Elena Vlaic, a fost coordonată de Laura Cristea, Guild Lead, Agile Engineering Delivery în Raiffeisen Bank.

Echipa clasată pe locul 2Core (Silviu Stoian, Teodor Mărginean, Bogdan Cîrciu, Andrada Alexe) a lucrat proiectul Emotional Analysiss of Financial Decision, sub coordonarea mentorului Robert Sumarocov, Guild Lead, Agile Engineering Delivery în Raiffeisen Bank.   

Pe locul 3 s-a clasat echipa alcătuită din Roland Naghe, Gabriel Mihali, Adrian Florin Bubuianu, Kathrin Maria Bercea, coordonată tot de Robert Sumarocov. Echipa Level Up a dezvoltat proiectul Better Life.  Smart savings, healthy living – o aplicație pentru monitorizarea bugetului de cheltuieli și a kilocaloriilor alimentare.

”Am vazut la ediția de anul acesta o implicare mai mare din partea studenților în programul Think Tank Lab.  Proiectele pe care ei le-au realizat sunt mai complexe, iar unele dintre acestea au potențial de a fi implementate dacă continuăm dezvoltarea lor”. – Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT, Raiffeisen Bank România.

”Colaborarea cu Raiffeisen Bank prin programul Think Tank Lab reflectă angajamentul UBB de a sprijini excelența și inovația în educație. Ne dorim ca studenții noștri să aibă acces la experiențe relevante, în care să-și poată valorifica creativitatea și competențele tehnice în contexte reale. Hub-ul creat la Cluj este mai mult decât un spațiu fizic – este o punte între universitate și mediul profesional, un laborator de idei care deschide perspective reale de carieră și impact.”- conf. univ. dr. Christian Săcărea

Programul a fost facilitat de Raiffeisen Bank prin amenajarea unui spațiu de networking în cadrul Centrului Operațional Administrativ din Cluj-Napoca. Hub-ul este dedicat educației în domeniul tehnologiei și inovației cu aplicabilitate în domeniul bancar. Inaugurat la finalul anului 2023, centrul a facilitat experiența de studiu a studenților și a devenit un spațiu de colaborare în care aceștia și-au dezvoltat propunerile pentru programul Think Tank Lab.

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare și lichiditate solide activează pe piața bancară din România deservind peste 2,3 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. 

De peste 25 de ani, Raiffeisen Bank susține mediul economic din România, oferind produse și servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienților. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societății prin finanțarea economiei reale și sustenabile. Totodată, suntem implicați în comunitate, prin susținerea a 5 piloni de dezvoltare: educație, ecologie urbană, sport ca stil de viață sănătos, inovație și nu în ultimul rând, artă și cultură. www.raiffeisen.ro

Despre Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA