Arena Bucătarilor intră în etapa decisivă: maeștrii gastronomiei românești se luptă pentru trofeu și premii de 80.000 de lei

Brașov, 6 noiembrie 2025 – Un număr de 16 bucătari talentați vor concura sâmbătă, 8 noiembrie, pentru un loc în finala prestigioasei competiții culinare „Arena Bucătarilor”, organizată de Selgros România. Cea de-a XIV-a ediție a concursului se desfășoară în cadrul târgului „FoodService & Hospitality Expo 2025”, unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul Retail & HoReCa din Sud-Estul Europei, programat în perioada 8 – 10 noiembrie la Hala Laminor din Capitală.

„Arena Bucătarilor este o sărbătoare a talentului și a pasiunii pentru gastronomie. De la ediție la ediție, evenimentul aduce în prim-plan excelența culinară și spiritul de competiție al celor mai îndrăzneți Chefi din România. Ne bucurăm să fim parte dintr-un proiect care inspiră și motivează generații de bucătari să-și depășească limitele și să transforme gătitul într-o veritabilă formă de artă”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

Competiția se adresează bucătarilor profesioniști, care sunt confirmați de unități gastronomice sau instituții de învățământ de profil. Evaluarea acestora este realizată de un juriu internațional, alcătuit din Chefi de renume din țările în care este prezent grupul Transgourmet.

Atât competiția, cât și festivitatea de premiere vor putea fi urmărite în direct pe paginile de Facebook și YouTube ale Selgros România.

Cei 16 bucătari semifinaliști vor concura în două runde, desfășurate între orele 09:00 – 13:10 și 14:00 – 18:10. Astfel, în prima semifinală vor participa: Adam Filip, Borleanu Ștefan, Botezatu Neculai, Cozma Dănuț Bogdan, Doloca Ralph, Dragomir Mihai, Eftenie-Ionetecu Ilie Nicolae și Kerekes Cătălin, iar în cea de-a doua se vor întrece: Neamțu Laurențiu, Orzan Florin, Petre Mihai Robert, Popa Claudiu Ioan, Pușcaș Ilie, Șerban Daniel Cosmin, Ticușan Cristian Robert și Vreme Alexandru.

Fiecare participant va pregăti, în fața juriului, preparatul cu care s-a înscris în preselecție, respectând fișa tehnică transmisă organizatorilor în momentul înscrierii. La ediția din acest an, ingredientele impuse participanților au fost pui întreg, pipote de pui, cartofi, castraveți și cardamom.  

Marea finală va avea loc duminică, 9 noiembrie, când cei mai buni opt bucătari se vor întrece pentru trofeul competiției și premii în valoare totală de 80.000 de lei. Câștigătorii vor fi recompensați cu 40.000 de lei pentru locul I, 25.000 de lei pentru locul II și 15.000 de lei pentru locul III. Pentru etapa finală, ingredientele impuse de organizatori sunt: picanha 1,5 kg, coadă de vită 2,5 kg, piper boabe Tellichery de la Fuchs și țelină.

Organizatorii mulțumesc partenerilor care s-au alăturat și au susținut acest eveniment de referință în industria HoReCa: Cocorico, Wau, Conti Grup, Elit, Coca-Cola, Olympus, Cooking by Heinner, Dr. Oetker Professional, Fuchs, Napolact, Peroni, Fairy Professional, Haier, Bonna, Unilever, Pfanner, Ozti, Negro2000, Ocean Fish, Casa Țărănească, Albalact Horeca TOP, Unilever Food Solutions și FrescoVerde. Parteneri de comunicare: ANBCT și HORA.

Toate detaliile despre competiție și regulamentul de participare sunt disponibile pe www.selgros.ro/arena-bucatarilor-2025.


Despre Selgros Cash & Carry România

Selgros Cash & Carry România este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de retail din România, cu o rețea națională formată din 24 de magazine și două platforme logistice. Misiunea Selgros este de a oferi, zilnic, o gamă variată de produse, garanția prospețimii și a profesionalismului, la prețul corect. Compania are 4.700 de angajați la nivel național, fiind printre cei mai importanți angajatori din domeniu.

Selgros Cash & Carry este o companie care face parte din grupul Transgourmet, controlat în întregime de Coop Elveția, care deține în prezent 81 de magazine.

Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul www.selgros.ro.