Ediția a V-a a Conferinței „Educația Mentală și Nutrițională a Copilului” – parte din seria Conferintele „Drumul Succesului” cu participarea specială a psihologului Stelian Chivu, nutrionist Laura Eremia și sociolog Emma Pendiuc

Brașov, 27 martie – Conferința „Educația Mentală și Nutrițională a Copilului” – parte din seria „Drumul Succesului”, a-5-a editie, eveniment gratuit dedicat cadrelor didactice și părinților, care îmbină educația mentală cu cea nutrițională, a avut loc pentru prima dată la Brașov, pe scena Operei Brașov.

Evenimentul a reunit 300 de cadre didactice și a fost organizat in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Primăria Brașov, având ca sponsori Selgros Romania, Aquatique, Olympus find sustinut de Institutul Regiunilor Europene.

În cadrul conferinței, psihologul Stelian Chivu, sociologul Emma Pendiuc și nutriționistul Laura Eremia au adus informatii de impact asupra educației și dezvoltării copiilor. Evenimentul a fost moderat de Emma Pendiuc și organizat de Scoala de Film si Televiziune pentru Copii “ Micile Vedete” si a adus în prim-plan perspective valoroase asupra dezvoltării personale și profesionale.

Stelian Chivu a subliniat faptul că un copil se naște cu ambele emisfere cerebrale echilibrate, însă societatea contribuie, în timp, la dezechilibrarea acestora. Potrivit specialistului, modul în care adulții comunică influențează direct felul în care informația ajunge la copii. „Dacă nu avem emisferele echilibrate, mesajele transmise nu sunt recepționate corect de cei mici”, a explicat Stelian Chivu. Astfel, educația eficientă necesită o abordare echilibrată atât din partea părinților, cât și a cadrelor didactice.

Un alt subiect major abordat a fost adicția digitală la copii, considerată de Stelian Chivu drept una dintre cele mai mari provocări ale prezentului. „Cea mai mare adicție la copii este cea generată de telefon și de digitalizare. Cu siguranță acest lucru se poate schimba dacă societatea învață să comunice acasă cu cei mici și să preia accesul la partea digitală fără a crea un război”, a declarat psihologul.

Emma Pendiuc la Conferința „Drumul Succesului” – despre puterea programelor mentale în educația copiilor

În cadrul conferinței educaționale „Drumul Succesului”, un eveniment dedicat educației copiilor, sociologul și realizatorul de emisiuni TV Emma Pendiuc, fondatoarea Școlii de Film și TV “Micile Vedete”, a evidențiat impactul profund al programelor mentale formate în subconștient asupra dezvoltării celor mici.

„În mintea subconștientă se află programele mentale care ne ghidează alegerile, acțiunile și, implicit, succesul. Aceste tipare, dezvoltate ușor prin experiențe și educație, determină comportamentele și obiceiurile noastre. Dacă vrem să obținem rezultate diferite, trebuie să învățăm cum să le reprogramăm”, a subliniat Emma Pendiuc.

De asemenea, a explicat că mintea subconștientă generează emoții și vibrații, iar corpul uman le transformă în acțiuni. Aceasta este esența funcționării minții umane, iar înțelegerea acestui mecanism poate influența pozitiv educația și dezvoltarea copiilor.

Discursul său a fost un apel către părinți și educatori să conștientizeze rolul pe care îl joacă în modelarea subconștientului copiilor și să creeze un mediu educațional pozitiv, bazat pe încredere, curaj și perseverență.

Laura Eremia despre importanța nutriției în dezvoltarea copiilor

Nutriționistul Laura Eremia a atras atenția asupra rolului esențial al alimentației sănătoase în dezvoltarea celor mici. „Pasiunea mea principală este nutriția copiilor, așa că în seara aceasta suntem aici să aflăm și să rezolvăm cât mai multe repere legate de nutriție pentru cei mici. De ce avem un indice de creștere a obezității în fiecare an? Pentru că cei mici au acces la alimentație nesănătoasă foarte aproape de ei”, a explicat specialistul.

Aceasta a subliniat că mediul în care trăiește un copil și persoanele care îi influențează parcursul sunt factori determinanți în prevenirea obezității. „Studiile au arătat că ceea ce face diferența între supraponderal și obezitate este, în primul rând, mediul în care copilul crește și oamenii apropiați din jurul său. Copiii sunt diferiți și, atunci când aceștia iau in greutate, este bine să ne punem un semn de intrebare. De aici, până la obezitate și diabetul de tip 2, drumul este scurt”, a avertizat Laura Eremia.

Laura Eremia, a subliniat si rolul cadrelor didactice în promovarea unei educații nutriționale sănătoase. „Cadrele didactice sunt cheia unei generatii mai sanatoase si mai constiente, pot inspira elevii sa adopte obiceiuri alimentare sanatoase și, totodată, să discute și cu părinții pentru indrumare”, a adăugat aceasta.